Konkral Microcement vs Bauhaus Mira Micro Decor

Konkral Microcement vs Bauhaus Mira Micro Decor

Läsning Konkral Microcement vs Bauhaus Mira Micro Decor 3 minuter Nästa Bauhaus Mira Micro Decor

Microcement växer snabbt i popularitet i Sverige. Bauhaus började i slutet av 2019 att sälja microcement från tillverkaren Mira. Det kallas för Micro Decor och kommer i 5 olika nyanser. På hyllan i Bauhaus-varuhuset står det Väggspackel Mira Micro Decor 6820. Men hur bra är det? Och hur står det sig jämfört med microcement från Konkral? Vi jämför!

Användningsområden

Micro Decor kan endast användas på vägg och alltså inte på golv och möbler. Anledningen till det är att de har en svagare microcement som dessutom blandas ut med vatten, det gör att den inte blir så stark.

Konkral Microcement Smooth kan användas på golv, vägg och möbler. Micro Decor är en lite svagare produkt och kan endast läggas på vägg.

Valmöjligheter

Konkral Microcement Smooth kan fås i fem standardvärger alternativt i hela NCS-skalan, eftersom vi kan tillsätta färg maskinellt med stor noggrannhet. Det ger fler än 2,000 färger. 

Vidare kan Konkral Sealer Elite fås i matt, satin (beställningsvara) eller glansigt (beställningsvara) utseende, vilket är begränsat hos Micro Decor till vad de kallar “transparent”. Konkral Sealer Elite Matte/Satine/Högblank är dessutom en tvåkomponents polyuretan-sealer, vilket ger absolut vattentäthet och mycket slitstarkt. Vid applicering av microcement i offentlig miljö såsom restauranger, butiker, kontor eller liknande så kan Konkral Sealer Extreme användas vilket ger överlägset bäst hållbarhet och skyddar mot repor och slitage.

Pris

Bauhaus Mira Decor är billigare, men har inga tillvalsprodukter såsom Konkral Retader och Konkral Resin och kan inte heller alltid läggas i våtutrymmen.

Support, rådgivning och stöd

Konkrals produkter är utvecklade för att kunna appliceras av vem som helst och vi på microcement.se finns alltid tillgängliga via mail och telefon för att hjälpa till när det behövs.

Detaljerad jämförelse

Här jämförs microcement från Konkral med microcement från Bauhaus. Jämförelsen är gjord baserad på de tekniska specifikationer som finns tillgängliga för respektive produkt.

 

MIRA
MICRO DECOR
Typ av microcement  1-komponent 3-komponent
Färger  2000+ 5
Prisnivå  €€
NCS-kulörer 
Återförslutningsbar 
Redo att användas 
För golv 
För möbler 
För vägg 
För våtutrymmen 
Anpassad harts   Färdigblandad
Hög slitstyrka 
Hög temperaturbeständighet 
Enkel att applicera 
2-komponentssealer 
UV-beständig 
Välj glansnivå 
Support och rådgivning 

Fortsätt läsa