Microcement på plastmatta

Renovera ditt badrum med microcement utan att behöva byta ut plastmattan.

Microcement på plastmatta

Skriven:

Senast uppdaterad:

Microcement på plastmatta

Hur fungerar microcement på plastmatta?

Microcement är ett slitstarkt material som passar perfekt för att ge nytt liv åt ditt badrum utan dyra renoveringar. När det appliceras på en befintlig plastmatta, även kallat våtrumsmatta eller linoleum, skapas ett nytt, hållbart ytskikt som står emot fukt och vatten.

Tack vare sin flexibilitet och starka vidhäftning fungerar microcement utmärkt på de flesta underlag, inklusive plastmattor. Det innebär att du kan undvika kostnader och arbete som kommer med att ta bort den gamla mattan. En annan fördel är att det ofta går snabbare också än att göra om hela badrummet från grunden.

Att välja microcement för din plastmatta i badrummet ger dig också friheten att anpassa utseendet. Du kan välja bland en mängd olika färger och finishar som passar just ditt hem.

Microcement bildar ett sömlöst ytkikt som klarar av dagligt slitage väl. Dessutom är det enkelt att rengöra microcement och ytan håller sig snygg år efter år.

Fördelar med att använda microcement på plastmatta

Att använda microcement på plastmatta innebär en smidig renoveringsprocess. Eftersom det går att applicera direkt på befintliga ytskikt sparar man både tid och pengar. Det behövs inga stora förberedelser, och inget behov av att riva upp den gamla plastmattan vilket också minskar avfall och jobb.

I våtutrymmen som badrum är microcement ett utmärkt val. Materialet är tåligt mot vattnet och ger en vattentät yta som håller länge. Dessutom har microcement en snygg och sammanhängande finish som kan anpassas med olika färger och texturer.

Det gör att man kan förnya sitt badrum utan att behöva byta ut den nuvarande plastmattan.

Installationen av microcement på plastmatta kräver inte tunga maskiner eller specialverktyg. Detta gör det till ett praktiskt alternativ för dem som önskar en mindre omfattande renovering.

För att säkerställa bästa resultat är det dock viktigt att vända sig till proffs De har erfarenheten som krävs för att undvika framtida problem och kostsamma reparationer. Hos oss kan du ta in flera offerter från olika hantverkare för att jämföra, och välja den hantverkare du får bäst förtroende för.

Tips och råd vid användning av microcement på plastmatta

Se till att plastmattan är helt intakt och har ett korrekt fall innan du påbörjar. Om mattan uppvisar tecken på slitage eller skador, bör du överväga att lägga ett nytt tätskikt för bästa resultat.

Känner du osäkerhet bör du kontakta en besiktningsman innan du bestämmer dig för att renovera med microcement.

I de flesta fall bör du anlita hantverkare för applicering av microcement, eftersom de har rätt kunskap och verktyg för att säkerställa ett hållbart och professionellt slutresultat.

För att undvika missfärgning av ytan, följ de rekommenderade skötselråden noga och välj kvalitetsprodukter som Konkral Microcement, vilket erbjuder en hård och vattenresistent yta.

Vad behöver du hjälp med?

Gör som 300+ redan har gjort. Välj en kategori och fyll i formuläret så får du kostnadsfria offerter från proffs på microcement nära dig.

Få offerter